Alle gerechten van Proeft Boutique 2021
BARRIO - Food sharing, mediterraan, Spaans, Frans - Antwerpen
(A) Coquille met zwarte pens, crème van bloemkool en krokantje van chorizo = 4 b.
(B) Purée à la Robuchon met gegrilde zeebaars, chimichurri (Argentijnse saus van groene kruiden, knoflook en chili), labneh (Midden-Oosterse uitgelekte yoghurt) en crumble van feta = 5 b.
(C) Purée à la Robuchon met chimichurri, labneh, gegrilde mediterrane groentjes (venkel, courgette en paprika), olijf en crumble van feta - Vegetarisch = 5 b.
BISTRO B23 - Casual fine dining, modern Frans - John Weijers, Antwerpen
Filet van noordzeepladijs met gebrand korstje, geserveerd met aardappel, linzen, met tijm en goede boter gegaarde wortel en perfecte botersaus = 5 b.
BISTROT DE POTTENBRUG - Frans-Belgisch - Nicolas 'Boris' Moreels, Antwerpen / Stand van Bru, zaterdag 13 november
Belgische steak tartaar met ijs van pickles = 5 b.
BOËNA - Modern mediterraan, Spaans, Noord-Afrikaans, Midden-Oosters - Adil Achahbar, Wilrijk
(A) Fava: smeuïge puree van gedroogde tuinboon, komijn en olijfolie en Spaanse dip van geroosterde paprika en gerookte aubergine, geserveerd met stukjes krokant Libanees platbrood - Vegan = 4 b.
(B) Marokkaanse pastilla: hartige pastei met gemarineerde kip, geroosterde amandel, gekonfijte ui, kaneel en verse koriander, geserveerd met huisbereide harissamayonaise, ingelegde ui, gekaramelliseerde amandel en gel van citroen = 5 b.
BUTCHER'S DINING BY DE LAET & VAN HAVER - Vleesspecialiteiten, Belgisch, Europees, seizoensgebonden - Frank Hermes, Hove / Stand van Duvel
(A) Beef shot - tequila = 4 b.
(B) La presa - gerookte puree - gemarineerde venkel - crème van koffie = 5 b.
CASELLO - Fine dining - Yorre Adriaenssens, Schilde
(A) Ravioli van nobashi-garnaal met tom kha kai en eringi (kruisdisteloesterzwam) = 5 b.
(B) Tartaar van Piëmontees rund met mierikswortel en lavas (aromatisch kruid) = 5 b.
CHEZ MANU / PUUR CATERING - Chef aan huis, gourmet fast food - Manuel Coppens, Oostham
(A) Gouden gourmetburger: burger met (naar keuze) everzwijnfilet of hertenkalffilet, in carmenère (rode wijn) gepocheerd peertje, geflambeerde boschampignon en enoki, feestelijke veenbessensaus, truffelsaus en met 24-karaats bladgoud afgewerkte bun = 5 b.
(B) Gouden veggie gourmetburger: burger met pulled mushroom (portobello), fijne groentjes, heerlijke truffelsaus en met 24-karaats bladgoud afgewerkte bun - Vegetarisch = 5 b.
CHOCOLADEHUIS BOON - Chocolaterie - Patrick Mertens, Hasselt
(A) Gouden chocoladeparel: handgerolde chocoladeparel met 23-karaats bladgoud, geserveerd in een glas premiumprosecco van Alessandro Berselli Signature Collection = 6 b.
(B) Cloche d'or van chocolade op degustatiebordje met the best of Chocoladehuis Boon = 5 b.
CREMERIE GERMAINE - Artisanale gelato - Jan Vandewiele, Antwerpen
(A) Gelato van vanille en tonkaboon met crumble van popcorn, gezouten karamel en gel van sojasaus - Vegetarisch = 4 b.
(B) Gelato van zwarte sesam met actieve kool, sorbet van passievrucht, meringue en coulis van framboos - Vegetarisch = 4 b.
DA COSTA - Fine dining, fusion, Indonesisch, mediterraan - David da Costa, Antwerpen
(A) Kalfstartaar met oester, zeewier en vinaigrette van soto ajam (Javaanse kippensoep) = 4 b.
(B) Rendang (Indonesisch stoofpotje van rundvlees) met nasi kuning (gele rijst), eekhoorntjesbrood en paksoi = 5 b.
(C) Indonesisch stoofpotje van spitskool met nasi kuning (gele rijst), eekhoorntjesbrood en paksoi - Vegan = 5 b.
DE GODEVAART - Modern Europees, fine dining - Martijn Hendrikse, Antwerpen
Zacht gegaard en krokant gebakken buikspek met gemarineerde witte kool, gel van geroosterde paprika, crème van zwarte knoflook en gomasio (Japanse smaakmaker van geroosterd sesamzaad en zeezout) = 5 b.
DE OFYR COPAINS - Zuid-, Noord-Europees, Amerikaans - Lebbeke
(A) Op de Ofyr gegrilde octopus, lauw gepresenteerd en geserveerd met rode smaakmakers en huisbereide BBQ-saus = 5 b.
(B) Carpaccio van octopus met vers gemalen peper, zeezout en olijfolie, geserveerd met salsa van pompelmoes, tomaat en rucola = 5 b.
GÅ NORD - Scandinavisch, oosters - Antwerpen
(A) Smörrebröd met op de Ofyr geroosterde zalm, crème van mierikswortel en dille = 4 b.
(B) Gravad lax (Scandinavische gemarineerde zalm) met akvavit en texturen van rode biet = 5 b.
JÖRD - Chef aan huis, catering - Kelly Verborgstadt, Merksem / OUTFORT - eventlocatie (Fort 8) - Hoboken
(A) Velouté met gepofte kastanje, gebakken boschampignon en olie van zwarte truffel - Vegetarisch = 4 b.
(B) Onweerstaanbaar tarwebroodje met traag gegaard buikspek, gepekelde groenten (komkommer, wortel, ui) en zoete mosterd = 5 b.
(C) Tarwebroodje met falafel, gepekelde groenten (komkommer, wortel, ui), blad van koriander en zoete mosterd - Vegan = 5 b.
KOHLRÖSERLHÜTTE - Authentiek Oostenrijks, Stiermarks - Manfred Mayer, Bad Aussee (Oostenrijk) / Stand van Oostenrijkse Dienst voor Toerisme
(A) Filet van forel op tarwe-roggebrood met appel, venkel, anijs, zure room en Stiermarkse mierikswortel = 4 b.
(B) Gerookte zalmforel met aardappelpuree, wortelgroenten, Stiermarkse mierikswortel, olie van pompoenpit en zalmforelkaviaar = 5 b.
L'ÉPICERIE DU CIRQUE UNDER THE PALM TREES - Eigentijds Vlaamse gastronomie, streek- en seizoensgebonden - Dennis Broeckx, Antwerpen
(A) The Bad Hunter: gepofte knolselderij, afgewerkt met hazelnoot, jus van boerenkool, kruiden en umeboshi (gedroogde Japanse pruim) - Vegan = 4 b.
(B) Terre & Mer: frisse kalfstartaar met zilte toetsen van lamsoor en oestermayonaise, rauwe harukei (Japanse raap), gerookte haringeitjes en pittig blad van Oost-Indische kers = 5 b.
LITTLE BEIRUT - Authentiek Libanees - Fares Saliba, Antwerpen
(A) 4 hapjes: kebbeh (balletje met rundergehakt, bulgur, ui en pijnboompit), sambousek lahme (gefrituurd deegje met rundergehakt), sfiha (pasteitje met lamsgehakt, tomaat en pijnboompit) en rakakat sojok (pittig gekruid lamsgehakt in bladerdeeg) = 4 b.
(B) 4 veggie hapjes: rakakat jibneh (feta en munt in bladerdeeg), sabanegh (pasteitje met fris-zurige spinazie en ui), man'oucheh (deegbodem met tijm, sumak en sesam) en falafel à la Fares - Vegetarisch = 4 b.
(C) Libanese hummus, moutabal (kaviaar van gegrilde aubergine en sesamzaadolie) en tabouleh (salade van platte peterselie, verse munt, lente-ui, tomaat, bulgur, olijfolie en citroen) - Vegan = 5 b.
LOCO MEXICANO - Authentiek Mexicaans - Cristóbal Wille, Haasdonk
(A) Pollo con mole almendrado: pulled chicken met mole van amandel, gedroogde ancho en guajillo (chili's), komijn, knoflook en siroop van agave, geserveerd met gele-maistortilla, Mexicaanse rijst en pico de gallo (fris slaatje van tomaat, ui en koriander met de kleuren van de Mexicaanse vlag) = 5 b.
(B) Mole almendrado - Vegan = 5 b.
(C) Taco al pastor: blauwe-maistortilla met varkensvlees, gemarineerd in Mexicaanse kruiden en achiote (extract uit zaad van orleaanboom, oregano, kaneel, zwarte peper, komijn en zout) en belegd met ananas, koriander, ui, salsa verde en guacamole = 4 b.
(D) Taco al pastor - Vegan = 4 b.
MAMA SARA / AROMAS DE LOS ANDES - Authentiek Peruaans - Sara Carrillo, Kalmthout
(A) Ceviche van zeebaars met leche de tigre (Peruaanse marinade van citrusvruchten en ají amarillo, gele peper), mais in 2 variëteiten, mango en zoete aardappel = 5 b.
(B) Seco de cordero (Peruaans stoofpotje van lamsvlees) met saus van koriander, frejol canario (Peruaanse witte bonen), witte rijst en krokantje van maniok = 5 b.
(C) Seco de seitan (veggie Peruaans stoofpotje) met seitan, saus van koriander, frejol canario, witte rijst en krokantje van maniok - Vegetarisch = 5 b.
PHILIP'S BISCUITS - Artisanale biscuits, patisserie - Maxim Painblanc; Antwerpen, Mechelen
(A) Cake van bosbes met bolletje ijs van Antwerpse handjes, vergezeld van een Antwerps handje en crumble van Antwerpse handjes = 4 b.
(B) Brownie met bolletje ijs van speculaas, vergezeld van een stukje speculaas en crumble van speculaas = 5 b.
PIEPERS & RUND - Gourmet fast food, biologisch - Tymo Dijkstra; Amsterdam, Groningen (Nederland)
(A) Frites teriyaki beef: vers gesneden friet van Frieslander-aardappel uit de Hollandse polders met teriyakisaus en toppings van steak, wilde kastanjechampignon, lente-ui en sesamzaad = 5 b.
(B) Frites teriyaki veggie: vers gesneden friet met teriyakisaus en toppings van (lekker veel) wilde kastanjechampignon, lente-ui en sesamzaad - Vegetarisch = 5 b.
(C) Frites cheese all over, bacon: vers gesneden friet van Frieslander-aardappel uit de Hollandse polders met Hollandse kaas, bacon en peterselie = 5 b.
(D) Frites cheese all over, veggie: vers gesneden friet met (lekker veel) Hollandse kaas en peterselie - Vegetarisch = 5 b.
ROGER VAN DAMME / DÉSIRÉE - Patisserie - Antwerpen, Durbuy
(A) Brusselse wafel Désirée x Roger van Damme, puur natuur = 4 b.
(B) Brusselse wafel Désirée x Roger van Damme, met toppings van vol gerijpte aardbei uit Hoogstraten en vers geklopte slagroom = 5 b.
RUGGERI - Authentiek Italiaans, Sardisch - Stefano Ruggeri, Brasschaat
(A) Malloreddus alla campidanese: korte pasta uit Sardinië met stukjes traag in de pan gegaarde verse worst, zuiderse kruiden en tomatensaus = 4 b.
(B) Ravioli ai porcini in salsa di tartufo: met eekhoorntjesbrood gevulde ravioli in romige truffelsaus - Vegetarisch = 5 b.
SIGNATUUR - Casual fine dining, seizoensgebonden - Bart Gils, Antwerpen
(A) Bouchotmosseltjes à la Signatuur, gesmoord met verse tijm en geserveerd met gemarineerde venkel en Belgische chorizo = 4 b.
(B) Zot lekker citroentaartje, met citroengras, gember en piment d'Espelette = 4 b.
STERK - Casual Frans-Belgisch, oosters - Dylan Sevenans, Hoogstraten / Stand van Bru, donderdag 11 november
Paling in 't nief: huisgemaakte zuurdesemfocaccia met groene kruiden, beurre blanc en paling = 5 b.
TINÈLLE - Gastronomie, Frans-Belgisch - Ken Verschueren, Mechelen
(A) Gebraiseerde ossenstaart met crème van luchtige aardappel = 4 b.
(B) Soepje van aardpeer, gerookte paling, waterkers en zure room = 4 b.
WINGERD - Eigentijdse gastronomie, North Sea Chef - Pieter Coomans, Vorselaar / Stand van Bru, zondag 14 november
Nijlens grondwitloof met pancetta en crème van tsukemono en gerookte Lochtenberger (halfharde kaas) = 5 b.
ZAGREB / VINCENT BANIĆ - Authentiek Kroatisch - Antwerpen
(A) Sardines op Dalmatische wijze, perfect gegaard op de houtskoolgrill, op smaak gebracht met olijfolie uit eigen tuin, peterselie en citroen en geserveerd met gegrild brood van meesterbakker Toon De Klerck = 4 b.
(B) Ćevapčići (Kroatische worstjes van rundergehakt) met rode ui en ajvar na bakin način (Kroatische ketchup van rode paprika, aubergine en specerijen), geserveerd in lepinja (Kroatisch platbrood) = 5 b.
ZAOWANG - Sushi, Oost-Aziatisch - Antwerpen
(A) Special maki combo: mix van futomaki = 4 b.
(B) Special vegan maki combo: mix van vegan futomaki - Vegan = 4 b.
(C) Classic sushi & sashimi combo: mix van nigiri & sashimi = 5 b.
(A) Coquille met zwarte pens, crème van bloemkool en krokantje van chorizo = 4 b.
(B) Purée à la Robuchon met gegrilde zeebaars, chimichurri (Argentijnse saus van groene kruiden, knoflook en chili), labneh (Midden-Oosterse uitgelekte yoghurt) en crumble van feta = 5 b.
(C) Purée à la Robuchon met chimichurri, labneh, gegrilde mediterrane groentjes (venkel, courgette en paprika), olijf en crumble van feta - Vegetarisch = 5 b.
BISTRO B23 - Casual fine dining, modern Frans - John Weijers, Antwerpen
Filet van noordzeepladijs met gebrand korstje, geserveerd met aardappel, linzen, met tijm en goede boter gegaarde wortel en perfecte botersaus = 5 b.
BISTROT DE POTTENBRUG - Frans-Belgisch - Nicolas 'Boris' Moreels, Antwerpen / Stand van Bru, zaterdag 13 november
Belgische steak tartaar met ijs van pickles = 5 b.
BOËNA - Modern mediterraan, Spaans, Noord-Afrikaans, Midden-Oosters - Adil Achahbar, Wilrijk
(A) Fava: smeuïge puree van gedroogde tuinboon, komijn en olijfolie en Spaanse dip van geroosterde paprika en gerookte aubergine, geserveerd met stukjes krokant Libanees platbrood - Vegan = 4 b.
(B) Marokkaanse pastilla: hartige pastei met gemarineerde kip, geroosterde amandel, gekonfijte ui, kaneel en verse koriander, geserveerd met huisbereide harissamayonaise, ingelegde ui, gekaramelliseerde amandel en gel van citroen = 5 b.
BUTCHER'S DINING BY DE LAET & VAN HAVER - Vleesspecialiteiten, Belgisch, Europees, seizoensgebonden - Frank Hermes, Hove / Stand van Duvel
(A) Beef shot - tequila = 4 b.
(B) La presa - gerookte puree - gemarineerde venkel - crème van koffie = 5 b.
CASELLO - Fine dining - Yorre Adriaenssens, Schilde
(A) Ravioli van nobashi-garnaal met tom kha kai en eringi (kruisdisteloesterzwam) = 5 b.
(B) Tartaar van Piëmontees rund met mierikswortel en lavas (aromatisch kruid) = 5 b.
CHEZ MANU / PUUR CATERING - Chef aan huis, gourmet fast food - Manuel Coppens, Oostham
(A) Gouden gourmetburger: burger met (naar keuze) everzwijnfilet of hertenkalffilet, in carmenère (rode wijn) gepocheerd peertje, geflambeerde boschampignon en enoki, feestelijke veenbessensaus, truffelsaus en met 24-karaats bladgoud afgewerkte bun = 5 b.
(B) Gouden veggie gourmetburger: burger met pulled mushroom (portobello), fijne groentjes, heerlijke truffelsaus en met 24-karaats bladgoud afgewerkte bun - Vegetarisch = 5 b.
CHOCOLADEHUIS BOON - Chocolaterie - Patrick Mertens, Hasselt
(A) Gouden chocoladeparel: handgerolde chocoladeparel met 23-karaats bladgoud, geserveerd in een glas premiumprosecco van Alessandro Berselli Signature Collection = 6 b.
(B) Cloche d'or van chocolade op degustatiebordje met the best of Chocoladehuis Boon = 5 b.
CREMERIE GERMAINE - Artisanale gelato - Jan Vandewiele, Antwerpen
(A) Gelato van vanille en tonkaboon met crumble van popcorn, gezouten karamel en gel van sojasaus - Vegetarisch = 4 b.
(B) Gelato van zwarte sesam met actieve kool, sorbet van passievrucht, meringue en coulis van framboos - Vegetarisch = 4 b.
DA COSTA - Fine dining, fusion, Indonesisch, mediterraan - David da Costa, Antwerpen
(A) Kalfstartaar met oester, zeewier en vinaigrette van soto ajam (Javaanse kippensoep) = 4 b.
(B) Rendang (Indonesisch stoofpotje van rundvlees) met nasi kuning (gele rijst), eekhoorntjesbrood en paksoi = 5 b.
(C) Indonesisch stoofpotje van spitskool met nasi kuning (gele rijst), eekhoorntjesbrood en paksoi - Vegan = 5 b.
DE GODEVAART - Modern Europees, fine dining - Martijn Hendrikse, Antwerpen
Zacht gegaard en krokant gebakken buikspek met gemarineerde witte kool, gel van geroosterde paprika, crème van zwarte knoflook en gomasio (Japanse smaakmaker van geroosterd sesamzaad en zeezout) = 5 b.
DE OFYR COPAINS - Zuid-, Noord-Europees, Amerikaans - Lebbeke
(A) Op de Ofyr gegrilde octopus, lauw gepresenteerd en geserveerd met rode smaakmakers en huisbereide BBQ-saus = 5 b.
(B) Carpaccio van octopus met vers gemalen peper, zeezout en olijfolie, geserveerd met salsa van pompelmoes, tomaat en rucola = 5 b.
GÅ NORD - Scandinavisch, oosters - Antwerpen
(A) Smörrebröd met op de Ofyr geroosterde zalm, crème van mierikswortel en dille = 4 b.
(B) Gravad lax (Scandinavische gemarineerde zalm) met akvavit en texturen van rode biet = 5 b.
JÖRD - Chef aan huis, catering - Kelly Verborgstadt, Merksem / OUTFORT - eventlocatie (Fort 8) - Hoboken
(A) Velouté met gepofte kastanje, gebakken boschampignon en olie van zwarte truffel - Vegetarisch = 4 b.
(B) Onweerstaanbaar tarwebroodje met traag gegaard buikspek, gepekelde groenten (komkommer, wortel, ui) en zoete mosterd = 5 b.
(C) Tarwebroodje met falafel, gepekelde groenten (komkommer, wortel, ui), blad van koriander en zoete mosterd - Vegan = 5 b.
KOHLRÖSERLHÜTTE - Authentiek Oostenrijks, Stiermarks - Manfred Mayer, Bad Aussee (Oostenrijk) / Stand van Oostenrijkse Dienst voor Toerisme
(A) Filet van forel op tarwe-roggebrood met appel, venkel, anijs, zure room en Stiermarkse mierikswortel = 4 b.
(B) Gerookte zalmforel met aardappelpuree, wortelgroenten, Stiermarkse mierikswortel, olie van pompoenpit en zalmforelkaviaar = 5 b.
L'ÉPICERIE DU CIRQUE UNDER THE PALM TREES - Eigentijds Vlaamse gastronomie, streek- en seizoensgebonden - Dennis Broeckx, Antwerpen
(A) The Bad Hunter: gepofte knolselderij, afgewerkt met hazelnoot, jus van boerenkool, kruiden en umeboshi (gedroogde Japanse pruim) - Vegan = 4 b.
(B) Terre & Mer: frisse kalfstartaar met zilte toetsen van lamsoor en oestermayonaise, rauwe harukei (Japanse raap), gerookte haringeitjes en pittig blad van Oost-Indische kers = 5 b.
LITTLE BEIRUT - Authentiek Libanees - Fares Saliba, Antwerpen
(A) 4 hapjes: kebbeh (balletje met rundergehakt, bulgur, ui en pijnboompit), sambousek lahme (gefrituurd deegje met rundergehakt), sfiha (pasteitje met lamsgehakt, tomaat en pijnboompit) en rakakat sojok (pittig gekruid lamsgehakt in bladerdeeg) = 4 b.
(B) 4 veggie hapjes: rakakat jibneh (feta en munt in bladerdeeg), sabanegh (pasteitje met fris-zurige spinazie en ui), man'oucheh (deegbodem met tijm, sumak en sesam) en falafel à la Fares - Vegetarisch = 4 b.
(C) Libanese hummus, moutabal (kaviaar van gegrilde aubergine en sesamzaadolie) en tabouleh (salade van platte peterselie, verse munt, lente-ui, tomaat, bulgur, olijfolie en citroen) - Vegan = 5 b.
LOCO MEXICANO - Authentiek Mexicaans - Cristóbal Wille, Haasdonk
(A) Pollo con mole almendrado: pulled chicken met mole van amandel, gedroogde ancho en guajillo (chili's), komijn, knoflook en siroop van agave, geserveerd met gele-maistortilla, Mexicaanse rijst en pico de gallo (fris slaatje van tomaat, ui en koriander met de kleuren van de Mexicaanse vlag) = 5 b.
(B) Mole almendrado - Vegan = 5 b.
(C) Taco al pastor: blauwe-maistortilla met varkensvlees, gemarineerd in Mexicaanse kruiden en achiote (extract uit zaad van orleaanboom, oregano, kaneel, zwarte peper, komijn en zout) en belegd met ananas, koriander, ui, salsa verde en guacamole = 4 b.
(D) Taco al pastor - Vegan = 4 b.
MAMA SARA / AROMAS DE LOS ANDES - Authentiek Peruaans - Sara Carrillo, Kalmthout
(A) Ceviche van zeebaars met leche de tigre (Peruaanse marinade van citrusvruchten en ají amarillo, gele peper), mais in 2 variëteiten, mango en zoete aardappel = 5 b.
(B) Seco de cordero (Peruaans stoofpotje van lamsvlees) met saus van koriander, frejol canario (Peruaanse witte bonen), witte rijst en krokantje van maniok = 5 b.
(C) Seco de seitan (veggie Peruaans stoofpotje) met seitan, saus van koriander, frejol canario, witte rijst en krokantje van maniok - Vegetarisch = 5 b.
PHILIP'S BISCUITS - Artisanale biscuits, patisserie - Maxim Painblanc; Antwerpen, Mechelen
(A) Cake van bosbes met bolletje ijs van Antwerpse handjes, vergezeld van een Antwerps handje en crumble van Antwerpse handjes = 4 b.
(B) Brownie met bolletje ijs van speculaas, vergezeld van een stukje speculaas en crumble van speculaas = 5 b.
PIEPERS & RUND - Gourmet fast food, biologisch - Tymo Dijkstra; Amsterdam, Groningen (Nederland)
(A) Frites teriyaki beef: vers gesneden friet van Frieslander-aardappel uit de Hollandse polders met teriyakisaus en toppings van steak, wilde kastanjechampignon, lente-ui en sesamzaad = 5 b.
(B) Frites teriyaki veggie: vers gesneden friet met teriyakisaus en toppings van (lekker veel) wilde kastanjechampignon, lente-ui en sesamzaad - Vegetarisch = 5 b.
(C) Frites cheese all over, bacon: vers gesneden friet van Frieslander-aardappel uit de Hollandse polders met Hollandse kaas, bacon en peterselie = 5 b.
(D) Frites cheese all over, veggie: vers gesneden friet met (lekker veel) Hollandse kaas en peterselie - Vegetarisch = 5 b.
ROGER VAN DAMME / DÉSIRÉE - Patisserie - Antwerpen, Durbuy
(A) Brusselse wafel Désirée x Roger van Damme, puur natuur = 4 b.
(B) Brusselse wafel Désirée x Roger van Damme, met toppings van vol gerijpte aardbei uit Hoogstraten en vers geklopte slagroom = 5 b.
RUGGERI - Authentiek Italiaans, Sardisch - Stefano Ruggeri, Brasschaat
(A) Malloreddus alla campidanese: korte pasta uit Sardinië met stukjes traag in de pan gegaarde verse worst, zuiderse kruiden en tomatensaus = 4 b.
(B) Ravioli ai porcini in salsa di tartufo: met eekhoorntjesbrood gevulde ravioli in romige truffelsaus - Vegetarisch = 5 b.
SIGNATUUR - Casual fine dining, seizoensgebonden - Bart Gils, Antwerpen
(A) Bouchotmosseltjes à la Signatuur, gesmoord met verse tijm en geserveerd met gemarineerde venkel en Belgische chorizo = 4 b.
(B) Zot lekker citroentaartje, met citroengras, gember en piment d'Espelette = 4 b.
STERK - Casual Frans-Belgisch, oosters - Dylan Sevenans, Hoogstraten / Stand van Bru, donderdag 11 november
Paling in 't nief: huisgemaakte zuurdesemfocaccia met groene kruiden, beurre blanc en paling = 5 b.
TINÈLLE - Gastronomie, Frans-Belgisch - Ken Verschueren, Mechelen
(A) Gebraiseerde ossenstaart met crème van luchtige aardappel = 4 b.
(B) Soepje van aardpeer, gerookte paling, waterkers en zure room = 4 b.
WINGERD - Eigentijdse gastronomie, North Sea Chef - Pieter Coomans, Vorselaar / Stand van Bru, zondag 14 november
Nijlens grondwitloof met pancetta en crème van tsukemono en gerookte Lochtenberger (halfharde kaas) = 5 b.
ZAGREB / VINCENT BANIĆ - Authentiek Kroatisch - Antwerpen
(A) Sardines op Dalmatische wijze, perfect gegaard op de houtskoolgrill, op smaak gebracht met olijfolie uit eigen tuin, peterselie en citroen en geserveerd met gegrild brood van meesterbakker Toon De Klerck = 4 b.
(B) Ćevapčići (Kroatische worstjes van rundergehakt) met rode ui en ajvar na bakin način (Kroatische ketchup van rode paprika, aubergine en specerijen), geserveerd in lepinja (Kroatisch platbrood) = 5 b.
ZAOWANG - Sushi, Oost-Aziatisch - Antwerpen
(A) Special maki combo: mix van futomaki = 4 b.
(B) Special vegan maki combo: mix van vegan futomaki - Vegan = 4 b.
(C) Classic sushi & sashimi combo: mix van nigiri & sashimi = 5 b.