Alle veggie en vegan gerechten van Proeft Boutique 2021
BARRIO - Food sharing, mediterraan, Spaans, Frans - Antwerpen
Purée à la Robuchon met chimichurri, labneh, gegrilde mediterrane groentjes (venkel, courgette en paprika), olijf en crumble van feta - Vegetarisch = 5 b.
BOËNA - Modern mediterraan, Spaans, Noord-Afrikaans, Midden-Oosters - Adil Achahbar, Wilrijk
Fava: smeuïge puree van gedroogde tuinboon, komijn en olijfolie en Spaanse dip van geroosterde paprika en gerookte aubergine, geserveerd met stukjes krokant Libanees platbrood - Vegan = 4 b.
CHEZ MANU / PUUR CATERING - Chef aan huis, gourmet fast food - Manuel Coppens, Oostham
Gouden veggie gourmetburger: burger met pulled mushroom (portobello), fijne groentjes, heerlijke truffelsaus en met 24-karaats bladgoud afgewerkte bun - Vegetarisch = 5 b.
CHOCOLADEHUIS BOON - Chocolaterie - Patrick Mertens, Hasselt
(1) Gouden chocoladeparel: handgerolde chocoladeparel met 23-karaats bladgoud, geserveerd in een glas premiumprosecco van Alessandro Berselli Signature Collection = 6 b.
(2) Cloche d'or van chocolade op degustatiebordje met the best of Chocoladehuis Boon = 5 b.
CREMERIE GERMAINE - Artisanale gelato - Jan Vandewiele, Antwerpen
(1) Gelato van vanille en tonkaboon met crumble van popcorn, gezouten karamel en gel van sojasaus - Vegetarisch = 4 b.
(2) Gelato van zwarte sesam met actieve kool, sorbet van passievrucht, meringue en coulis van framboos - Vegetarisch = 4 b.
DA COSTA - Fine dining, fusion, Indonesisch, mediterraan - David da Costa, Antwerpen
Indonesisch stoofpotje van spitskool met nasi kuning (gele rijst), eekhoorntjesbrood en paksoi - Vegan = 5 b.
JÖRD - Chef aan huis, catering - Kelly Verborgstadt, Merksem / OUTFORT - eventlocatie (Fort 8) - Hoboken
Tarwebroodje met falafel, gepekelde groenten (komkommer, wortel, ui), blad van koriander en zoete mosterd - Vegan = 5 b.
L'ÉPICERIE DU CIRQUE UNDER THE PALM TREES - Eigentijds Vlaamse gastronomie, streek- en seizoensgebonden - Dennis Broeckx, Antwerpen
The Bad Hunter: gepofte knolselderij, afgewerkt met hazelnoot, jus van boerenkool, kruiden en umeboshi (gedroogde Japanse pruim) - Vegan = 4 b.
LITTLE BEIRUT - Authentiek Libanees - Fares Saliba, Antwerpen
(1) 4 veggie hapjes: rakakat jibneh (feta en munt in bladerdeeg), sabanegh (pasteitje met fris-zurige spinazie en ui), man'oucheh (deegbodem met tijm, sumak en sesam) en falafel à la Fares - Vegetarisch = 4 b.
(2) Libanese hummus, moutabal (kaviaar van gegrilde aubergine en sesamzaadolie) en tabouleh (salade van platte peterselie, verse munt, lente-ui, tomaat, bulgur, olijfolie en citroen) - Vegan = 5 b.
LOCO MEXICANO - Authentiek Mexicaans - Cristóbal Wille, Haasdonk
(1) Pollo con mole almendrado: gele-maistortilla met mole van amandel, gedroogde ancho en guajillo (chili's), komijn, knoflook en siroop van agave, geserveerd Mexicaanse rijst en pico de gallo (fris slaatje van tomaat, ui en koriander met de kleuren van de Mexicaanse vlag) - Vegan = 5 b.
(2) Taco al pastor: blauwe-maistortilla met ananas, koriander, ui, salsa verde en guacamole - Vegan = 4 b.
MAMA SARA / AROMAS DE LOS ANDES - Authentiek Peruaans - Sara Carrillo, Kalmthout
Seco de seitan (veggie Peruaans stoofpotje) met seitan, saus van koriander, witte rijst en krokantje van maniok - Vegetarisch = 5 b.
PHILIP'S BISCUITS - Artisanale biscuits, patisserie - Maxim Painblanc; Antwerpen, Mechelen
(1) Cake van bosbes met bolletje ijs van Antwerpse handjes, vergezeld van een Antwerps handje en crumble van Antwerpse handjes = 4 b.
(2) Brownie met bolletje ijs van speculaas, vergezeld van een stukje speculaas en crumble van speculaas = 5 b.
PIEPERS & RUND - Gourmet fast food, biologisch - Tymo Dijkstra; Amsterdam, Groningen (Nederland)
(1) Frites teriyaki veggie: vers gesneden friet met teriyakisaus en toppings van (lekker veel) wilde kastanjechampignon, lente-ui en sesamzaad - Vegetarisch = 5 b.
(2) Frites cheese all over, veggie: vers gesneden friet met (lekker veel) Hollandse kaas en peterselie - Vegetarisch = 5 b.
ROGER VAN DAMME / DÉSIRÉE - Patisserie - Antwerpen, Durbuy
(1) Brusselse wafel Désirée x Roger van Damme, puur natuur = 4 b.
(2) Brusselse wafel Désirée x Roger van Damme, met toppings van vol gerijpte aardbei uit Hoogstraten en vers geklopte slagroom = 5 b.
RUGGERI - Authentiek Italiaans, Sardisch - Stefano Ruggeri, Brasschaat
Ravioli ai porcini in salsa di tartufo: met eekhoorntjesbrood gevulde ravioli in romige truffelsaus - Vegetarisch = 5 b.
ZAOWANG - Sushi, Oost-Aziatisch - Antwerpen
Special vegan maki combo: mix van vegan futomaki - Vegan = 4 b.
Purée à la Robuchon met chimichurri, labneh, gegrilde mediterrane groentjes (venkel, courgette en paprika), olijf en crumble van feta - Vegetarisch = 5 b.
BOËNA - Modern mediterraan, Spaans, Noord-Afrikaans, Midden-Oosters - Adil Achahbar, Wilrijk
Fava: smeuïge puree van gedroogde tuinboon, komijn en olijfolie en Spaanse dip van geroosterde paprika en gerookte aubergine, geserveerd met stukjes krokant Libanees platbrood - Vegan = 4 b.
CHEZ MANU / PUUR CATERING - Chef aan huis, gourmet fast food - Manuel Coppens, Oostham
Gouden veggie gourmetburger: burger met pulled mushroom (portobello), fijne groentjes, heerlijke truffelsaus en met 24-karaats bladgoud afgewerkte bun - Vegetarisch = 5 b.
CHOCOLADEHUIS BOON - Chocolaterie - Patrick Mertens, Hasselt
(1) Gouden chocoladeparel: handgerolde chocoladeparel met 23-karaats bladgoud, geserveerd in een glas premiumprosecco van Alessandro Berselli Signature Collection = 6 b.
(2) Cloche d'or van chocolade op degustatiebordje met the best of Chocoladehuis Boon = 5 b.
CREMERIE GERMAINE - Artisanale gelato - Jan Vandewiele, Antwerpen
(1) Gelato van vanille en tonkaboon met crumble van popcorn, gezouten karamel en gel van sojasaus - Vegetarisch = 4 b.
(2) Gelato van zwarte sesam met actieve kool, sorbet van passievrucht, meringue en coulis van framboos - Vegetarisch = 4 b.
DA COSTA - Fine dining, fusion, Indonesisch, mediterraan - David da Costa, Antwerpen
Indonesisch stoofpotje van spitskool met nasi kuning (gele rijst), eekhoorntjesbrood en paksoi - Vegan = 5 b.
JÖRD - Chef aan huis, catering - Kelly Verborgstadt, Merksem / OUTFORT - eventlocatie (Fort 8) - Hoboken
Tarwebroodje met falafel, gepekelde groenten (komkommer, wortel, ui), blad van koriander en zoete mosterd - Vegan = 5 b.
L'ÉPICERIE DU CIRQUE UNDER THE PALM TREES - Eigentijds Vlaamse gastronomie, streek- en seizoensgebonden - Dennis Broeckx, Antwerpen
The Bad Hunter: gepofte knolselderij, afgewerkt met hazelnoot, jus van boerenkool, kruiden en umeboshi (gedroogde Japanse pruim) - Vegan = 4 b.
LITTLE BEIRUT - Authentiek Libanees - Fares Saliba, Antwerpen
(1) 4 veggie hapjes: rakakat jibneh (feta en munt in bladerdeeg), sabanegh (pasteitje met fris-zurige spinazie en ui), man'oucheh (deegbodem met tijm, sumak en sesam) en falafel à la Fares - Vegetarisch = 4 b.
(2) Libanese hummus, moutabal (kaviaar van gegrilde aubergine en sesamzaadolie) en tabouleh (salade van platte peterselie, verse munt, lente-ui, tomaat, bulgur, olijfolie en citroen) - Vegan = 5 b.
LOCO MEXICANO - Authentiek Mexicaans - Cristóbal Wille, Haasdonk
(1) Pollo con mole almendrado: gele-maistortilla met mole van amandel, gedroogde ancho en guajillo (chili's), komijn, knoflook en siroop van agave, geserveerd Mexicaanse rijst en pico de gallo (fris slaatje van tomaat, ui en koriander met de kleuren van de Mexicaanse vlag) - Vegan = 5 b.
(2) Taco al pastor: blauwe-maistortilla met ananas, koriander, ui, salsa verde en guacamole - Vegan = 4 b.
MAMA SARA / AROMAS DE LOS ANDES - Authentiek Peruaans - Sara Carrillo, Kalmthout
Seco de seitan (veggie Peruaans stoofpotje) met seitan, saus van koriander, witte rijst en krokantje van maniok - Vegetarisch = 5 b.
PHILIP'S BISCUITS - Artisanale biscuits, patisserie - Maxim Painblanc; Antwerpen, Mechelen
(1) Cake van bosbes met bolletje ijs van Antwerpse handjes, vergezeld van een Antwerps handje en crumble van Antwerpse handjes = 4 b.
(2) Brownie met bolletje ijs van speculaas, vergezeld van een stukje speculaas en crumble van speculaas = 5 b.
PIEPERS & RUND - Gourmet fast food, biologisch - Tymo Dijkstra; Amsterdam, Groningen (Nederland)
(1) Frites teriyaki veggie: vers gesneden friet met teriyakisaus en toppings van (lekker veel) wilde kastanjechampignon, lente-ui en sesamzaad - Vegetarisch = 5 b.
(2) Frites cheese all over, veggie: vers gesneden friet met (lekker veel) Hollandse kaas en peterselie - Vegetarisch = 5 b.
ROGER VAN DAMME / DÉSIRÉE - Patisserie - Antwerpen, Durbuy
(1) Brusselse wafel Désirée x Roger van Damme, puur natuur = 4 b.
(2) Brusselse wafel Désirée x Roger van Damme, met toppings van vol gerijpte aardbei uit Hoogstraten en vers geklopte slagroom = 5 b.
RUGGERI - Authentiek Italiaans, Sardisch - Stefano Ruggeri, Brasschaat
Ravioli ai porcini in salsa di tartufo: met eekhoorntjesbrood gevulde ravioli in romige truffelsaus - Vegetarisch = 5 b.
ZAOWANG - Sushi, Oost-Aziatisch - Antwerpen
Special vegan maki combo: mix van vegan futomaki - Vegan = 4 b.