Alle veggie en vegan gerechten van Antwerpen Proeft 2022
Sterren bij Michelin * | Opgenomen in Michelin ° | Koksmutsen bij Gault&Millau ^ | Opgenomen in Gault&Millau ¨
APPELMANS ¨ · internationaal, Belgisch · Bappa Mandal, Antwerpen
The Famous Appelmans 'Magnum': luxueuze ijslolly met roomijs van Liefmans Kriek-Brut Xtra, overgoten met melkchocolade van chocolatier Jitsk, afgewerkt met crunchy topping - Vegetarisch = 5 b.
BARRIO DAMPLEIN · food sharing, mediterraan, Frans, Spaans · Antwerpen
Artisjok op Romeins-Joodse wijze (krokant gefrituurd), patatas bravas en aioli van zwarte olijf - Vegetarisch = 5 b.
BRUTAL · Belgisch-Frans · Johan Peeters, Antwerpen
Wilde zomerzwammen (shiitake, akkerzwam, gele oesterzwam), zwarte knoflook, knapperige kruidensla - Vegetarisch = 4 b.
CASELLO ^ · fine dining · Yorre Adriaenssens, Schilde
(A) Ravioli van D.O.P.-gorgonzola en geroosterde walnoot, boter van citroentijm, olie van wilde knoflook en gemarineerde pompoen - Vegetarisch = 5 b.
(B) Bereidingen van tomaat, gemarineerde geitenkaas, crumble van parmigiano reggiano en sorbet van bloody mary - Vegetarisch = 5 b.
CREMERIE GERMAINE · artisanale gelato · Jan Vandewiele, Antwerpen
Keuze uit 6 smaken gelato, 2 smaken sorbetto en 3 toppings
Gelati: fior di latte, vaniglia, pistacchio, caffè, stracciatella, cioccolato - Vegetarisch
Sorbetti: fragola, maracuja - Vegan
Toppings: bresilienne, chocoladecrisps, karamelsaus
(A) 2 bolletjes + 1 topping = 3 b.
(B) 3 bolletjes + 1 topping = 4 b.
DA COSTA ¨ · fine dining, fusion, Indonesisch · David da Costa, Antwerpen
Rode biet, miso, zeewier, hoisin (Kantonese saus) - Vegan = 4 b.
DÉSIRÉE / ROGER VAN DAMME · patissier · Antwerpen, Durbuy
Smoutebollen à la Désirée - Vegan = 4 b.
LITTLE BEIRUT · authentiek Libanees · Fares Saliba, Antwerpen
(A) 4 hapjes: rakakat jibneh (feta en munt in bladerdeeg), sabanegh (pasteitje met fris-zurige spinazie en ui), man'oucheh (deegbodem met tijm, sumak en sesam) en falafel à la Fares - Vegetarisch = 4 b.
(B) Libanese hummus, moutabal (kaviaar van gegrilde aubergine en sesamzaadolie) en tabouleh (salade van platte peterselie, verse munt, lente-ui, tomaat, bulgur, olijfolie en citroen) - Vegan = 5 b.
LOCO MEXICANO · authentiek Mexicaans · Cristóbal Wille, Haasdonk
Mole almendrado: mole van amandel, gedroogde ancho en guajillo (chili's), komijn, knoflook en siroop van agave, geserveerd met gele-maistortilla, Mexicaanse rijst en pico de gallo (fris slaatje van tomaat, ui en koriander) - Vegan = 4 b.
PIEPERS & RUND · gourmet fast food, biologisch · Amsterdam, Groningen (Nederland)
(A) Frites teriyaki: vers gesneden friet met teriyakisaus en toppings van wilde kastanjechampignon, lente-ui en sesamzaad - Vegetarisch = 5 b.
(B) Frites cheese all over: vers gesneden friet met Hollandse kaas en peterselie - Vegetarisch = 5 b.
SATAY · Zuidoost-Aziatisch · Christophe Hopchet, Antwerpen
(A) Saté van gemarineerde tempé met huisbereide pindasaus, jasmijnrijst en gebakken uitjes (2 stuks) - Vegan = 5 b.
(B) Saté van gemarineerde tempé met frisse Vietnamese noedelsalade en pinda (2 stuks) - Vegan = 5 b.
ZAOWANG ¨ · sushi, Oost-Aziatisch · Antwerpen
Special maki combo: mix van vegan futomaki - Vegan = 4 b.
APPELMANS ¨ · internationaal, Belgisch · Bappa Mandal, Antwerpen
The Famous Appelmans 'Magnum': luxueuze ijslolly met roomijs van Liefmans Kriek-Brut Xtra, overgoten met melkchocolade van chocolatier Jitsk, afgewerkt met crunchy topping - Vegetarisch = 5 b.
BARRIO DAMPLEIN · food sharing, mediterraan, Frans, Spaans · Antwerpen
Artisjok op Romeins-Joodse wijze (krokant gefrituurd), patatas bravas en aioli van zwarte olijf - Vegetarisch = 5 b.
BRUTAL · Belgisch-Frans · Johan Peeters, Antwerpen
Wilde zomerzwammen (shiitake, akkerzwam, gele oesterzwam), zwarte knoflook, knapperige kruidensla - Vegetarisch = 4 b.
CASELLO ^ · fine dining · Yorre Adriaenssens, Schilde
(A) Ravioli van D.O.P.-gorgonzola en geroosterde walnoot, boter van citroentijm, olie van wilde knoflook en gemarineerde pompoen - Vegetarisch = 5 b.
(B) Bereidingen van tomaat, gemarineerde geitenkaas, crumble van parmigiano reggiano en sorbet van bloody mary - Vegetarisch = 5 b.
CREMERIE GERMAINE · artisanale gelato · Jan Vandewiele, Antwerpen
Keuze uit 6 smaken gelato, 2 smaken sorbetto en 3 toppings
Gelati: fior di latte, vaniglia, pistacchio, caffè, stracciatella, cioccolato - Vegetarisch
Sorbetti: fragola, maracuja - Vegan
Toppings: bresilienne, chocoladecrisps, karamelsaus
(A) 2 bolletjes + 1 topping = 3 b.
(B) 3 bolletjes + 1 topping = 4 b.
DA COSTA ¨ · fine dining, fusion, Indonesisch · David da Costa, Antwerpen
Rode biet, miso, zeewier, hoisin (Kantonese saus) - Vegan = 4 b.
DÉSIRÉE / ROGER VAN DAMME · patissier · Antwerpen, Durbuy
Smoutebollen à la Désirée - Vegan = 4 b.
LITTLE BEIRUT · authentiek Libanees · Fares Saliba, Antwerpen
(A) 4 hapjes: rakakat jibneh (feta en munt in bladerdeeg), sabanegh (pasteitje met fris-zurige spinazie en ui), man'oucheh (deegbodem met tijm, sumak en sesam) en falafel à la Fares - Vegetarisch = 4 b.
(B) Libanese hummus, moutabal (kaviaar van gegrilde aubergine en sesamzaadolie) en tabouleh (salade van platte peterselie, verse munt, lente-ui, tomaat, bulgur, olijfolie en citroen) - Vegan = 5 b.
LOCO MEXICANO · authentiek Mexicaans · Cristóbal Wille, Haasdonk
Mole almendrado: mole van amandel, gedroogde ancho en guajillo (chili's), komijn, knoflook en siroop van agave, geserveerd met gele-maistortilla, Mexicaanse rijst en pico de gallo (fris slaatje van tomaat, ui en koriander) - Vegan = 4 b.
PIEPERS & RUND · gourmet fast food, biologisch · Amsterdam, Groningen (Nederland)
(A) Frites teriyaki: vers gesneden friet met teriyakisaus en toppings van wilde kastanjechampignon, lente-ui en sesamzaad - Vegetarisch = 5 b.
(B) Frites cheese all over: vers gesneden friet met Hollandse kaas en peterselie - Vegetarisch = 5 b.
SATAY · Zuidoost-Aziatisch · Christophe Hopchet, Antwerpen
(A) Saté van gemarineerde tempé met huisbereide pindasaus, jasmijnrijst en gebakken uitjes (2 stuks) - Vegan = 5 b.
(B) Saté van gemarineerde tempé met frisse Vietnamese noedelsalade en pinda (2 stuks) - Vegan = 5 b.
ZAOWANG ¨ · sushi, Oost-Aziatisch · Antwerpen
Special maki combo: mix van vegan futomaki - Vegan = 4 b.