Voor het eerst op ons festival: BBQ-wedstrijden van tv-zender VIER
Heet nieuws, samen met tv-zender VIER organiseert Proeft voor het eerst Grillmasters BURN-OUTS.
Het zijn er 6 en hierin dagen we telkens 2 VIER-kijkers uit (dus 12 in totaal) om een specifiek foodproduct zo goed en lekker mogelijk te grillen. De presentatoren van het tv-programma 'Grillmasters', topchef Seppe Nobels en barbecuekampioen Peter De Clercq, geven scores en duiden de 6 winnaars aan.
Elke winnaar krijgt een gesigneerd exemplaar van het gloednieuwe 'Grillmasters'-boek van Seppe en Peter. En na alle BURN-OUTS op Proeft wint de persoon met de hoogste score een etentje in restaurant Graanmarkt 13 én de titel Beste Griller van Antwerpen.
Durf je de uitdaging aan? Schrijf je in op vier.be, vanaf 25/04.
Mis zeker ook de eerste aflevering niet van het nieuwe Grillmasters-seizoen met Seppe Nobels en Peter De Clercq. De grootste BBQ-strijd van Vlaanderen gaat binnenkort van start, op VIER.
BBQ-gerechten en -workshops
Barbecue is hot, ook op Proeft. Zo kun je bij ons aan de Waagnatie een gratis grillworkshop meepikken bij Weber. De ceremoniemeesters hier zijn tv-kok Jeroen De Pauw (nieuw op ons festival) en Birger Allary, winnaar van Mijn pop-uprestaurant 2017. Verder kun je meedoen aan de nieuwe Grillmasters BURN-OUTS van VIER. En natuurlijk is er ook weer heel wat BBQ-lekkers te proeven.
Deze signature dishes (van in totaal 80 gerechten) staan op het menu:
BBQ+ European Champion
- Spek van Duroc-varken met graantjesmosterd en bruin brood, gesigneerd BBQ+
- Traag gegaarde kalfswang met Duvel-saus en gratin van groenten
Gå Nord
- Bun met flammad lax (op cederhout en BBQ gegaarde zalm), gemarineerde rode kool en algen-mierikswortelmayonaise
Cremerie Germaine
- Chocolate indulgence: duo van BBQ smoked chocoladegelato en gelato van chocolade-met-szechuanpeper, afgewerkt met coulis van passievrucht en cocoa nibs
Duvel presents Black Smoke
- Tostada: krokante maistortilla's, belegd met Texas style chopped prime brisket, drenched in adobo BBQ sauce en salsa morita, lemon and Duvel crema, salsa fresca en avocado
- Smoked BBQ lamb rib char siu, Black Smoke style, met sweet and sour van rammenas en wortel met koriander en pindacrunch
Heb je je tickets al besteld?
Bij elk ticket krijg je ook nog eens een gratis welkomstdrankje en een gratis huisaperitief bij een restaurant naar keuze. Plus, voor kinderen jonger dan 15 is de toegang helemaal gratis.
Het zijn er 6 en hierin dagen we telkens 2 VIER-kijkers uit (dus 12 in totaal) om een specifiek foodproduct zo goed en lekker mogelijk te grillen. De presentatoren van het tv-programma 'Grillmasters', topchef Seppe Nobels en barbecuekampioen Peter De Clercq, geven scores en duiden de 6 winnaars aan.
Elke winnaar krijgt een gesigneerd exemplaar van het gloednieuwe 'Grillmasters'-boek van Seppe en Peter. En na alle BURN-OUTS op Proeft wint de persoon met de hoogste score een etentje in restaurant Graanmarkt 13 én de titel Beste Griller van Antwerpen.
Durf je de uitdaging aan? Schrijf je in op vier.be, vanaf 25/04.
Mis zeker ook de eerste aflevering niet van het nieuwe Grillmasters-seizoen met Seppe Nobels en Peter De Clercq. De grootste BBQ-strijd van Vlaanderen gaat binnenkort van start, op VIER.
BBQ-gerechten en -workshops
Barbecue is hot, ook op Proeft. Zo kun je bij ons aan de Waagnatie een gratis grillworkshop meepikken bij Weber. De ceremoniemeesters hier zijn tv-kok Jeroen De Pauw (nieuw op ons festival) en Birger Allary, winnaar van Mijn pop-uprestaurant 2017. Verder kun je meedoen aan de nieuwe Grillmasters BURN-OUTS van VIER. En natuurlijk is er ook weer heel wat BBQ-lekkers te proeven.
Deze signature dishes (van in totaal 80 gerechten) staan op het menu:
BBQ+ European Champion
- Spek van Duroc-varken met graantjesmosterd en bruin brood, gesigneerd BBQ+
- Traag gegaarde kalfswang met Duvel-saus en gratin van groenten
Gå Nord
- Bun met flammad lax (op cederhout en BBQ gegaarde zalm), gemarineerde rode kool en algen-mierikswortelmayonaise
Cremerie Germaine
- Chocolate indulgence: duo van BBQ smoked chocoladegelato en gelato van chocolade-met-szechuanpeper, afgewerkt met coulis van passievrucht en cocoa nibs
Duvel presents Black Smoke
- Tostada: krokante maistortilla's, belegd met Texas style chopped prime brisket, drenched in adobo BBQ sauce en salsa morita, lemon and Duvel crema, salsa fresca en avocado
- Smoked BBQ lamb rib char siu, Black Smoke style, met sweet and sour van rammenas en wortel met koriander en pindacrunch
Heb je je tickets al besteld?
Bij elk ticket krijg je ook nog eens een gratis welkomstdrankje en een gratis huisaperitief bij een restaurant naar keuze. Plus, voor kinderen jonger dan 15 is de toegang helemaal gratis.