14de editie Antwerpen Proeft lokt massa hongerige bezoekers naar Waagnatie
26-05-22
Op donderdag 26 mei 2022 is de 14de editie van het vierdaagse culinair festival Antwerpen Proeft van start gegaan. Het is er over de koppen lopen, binnen in de Waagnatie nog meer dan buiten aan de Schelde. De opkomst overtreft de verwachtingen van de organisatoren. Mensen zijn duidelijk hongerig naar het echte, goede leven. Ze willen uit hun kot komen ... en ze komen naar Antwerpen Proeft.
Twee jaar later dan gepland, maar het festival pakt de draad eindelijk weer écht op en het grote publiek heeft er goesting in. Op donderdag was het om één uur 's middags al volle bak bij heel wat stands van restaurants. En de mensen blijven toestromen, uit Antwerpen en van ver daarbuiten. Dat er interesse was in de grote comeback van het festival was te merken op social media en zagen de organisatoren aan de ticketverkoop. Maar je weet maar nooit, de dag van vandaag.
Antwerpen Proeft vindt plaats aan de Antwerpse Waagnatie, zowel indoor als outdoor. Restaurants en culinaire speciaalzaken bieden er gerechten in degustatievorm aan. Het menu gaat van klassiek Frans tot authentiek Italiaans en Aziatisch, van de pure gastronomie van sterrenrestaurants tot hip en trendy, van barbecue tot desserts.
Je stippelt je eigen parcours uit, en je doet als bezoeker lekker wat je wilt. Je kunt 70 topgerechten proeven voor maar 6 of 7,5 euro, live op één plek. Dit is uniek voor België en het wordt gesmaakt, blijkt uit de massale opkomst.
Twee jaar later dan gepland, maar het festival pakt de draad eindelijk weer écht op en het grote publiek heeft er goesting in. Op donderdag was het om één uur 's middags al volle bak bij heel wat stands van restaurants. En de mensen blijven toestromen, uit Antwerpen en van ver daarbuiten. Dat er interesse was in de grote comeback van het festival was te merken op social media en zagen de organisatoren aan de ticketverkoop. Maar je weet maar nooit, de dag van vandaag.
Antwerpen Proeft vindt plaats aan de Antwerpse Waagnatie, zowel indoor als outdoor. Restaurants en culinaire speciaalzaken bieden er gerechten in degustatievorm aan. Het menu gaat van klassiek Frans tot authentiek Italiaans en Aziatisch, van de pure gastronomie van sterrenrestaurants tot hip en trendy, van barbecue tot desserts.
Je stippelt je eigen parcours uit, en je doet als bezoeker lekker wat je wilt. Je kunt 70 topgerechten proeven voor maar 6 of 7,5 euro, live op één plek. Dit is uniek voor België en het wordt gesmaakt, blijkt uit de massale opkomst.