Alle niet-te-missen gerechten van Antwerpen Proeft 9—12 MEI
* sterren bij Michelin / ° in Michelin / ^ koksmutsen bij Gault&Millau / ¨ in Gault&Millau
ZILTE * * * ^ ^ ^ ^ · Viki Geunes · Antwerpen · gastronomie, creatief · zo 12/05
Griet, yuzu, kosho, groene mole, kreeft
-
HET GEBAAR * ^ ^ ^ ^ · Njam!-chef Roger van Damme · Antwerpen · gastronomie, creatief, Aziatisch · vr 11/05
(A) Thaise maaltijdsoep met kip en groene curry
(B) Mousse van Thaise gele curry met tartaar van roodbaars
-
LE GRAND VERRE * ^ ^ ^ · Wout Bru · Durbuy · gastronomie, modern Frans, internationaal
Sushi roll met goudbrasem (dorade royale), granité van basilicum en limoen, jus van groene kruiden
-
FINE FLEUR * ^ ^ ^ · Thomas Diepersloot · Antwerpen · gastronomie, creatief · do 09/05
Rib van duroc (varken), Koreaanse lak, gerookte knolselderij, Aziatische salade met dressing op basis van paksoi en komkommer
-
NEBO * ^ ^ ^ · Dimitri De Koninck · Antwerpen · gastronomie, eigentijds, Frans-Aziatisch · za 11/05
(A) Oesterij Speciaal-oester, noakomkommer, ponzucrème, granité van champagne
(B) Kroketjes van hervekaas, gefrituurde peterselie, crème van gekaramelliseerde yuzu (2 stuks)
(C) Akami van bluefintonijn, furikake, shiso, yakinikudressing
-
DUTCH DUMPLIN · Reusel (Nederland) · gastronomische dumplings /
BRIENEN AAN DE MAAS * ^ ^ · René Brienen · Well (Nederland) · gastronomie, regionaal · za 11/05 + zo 12/05
Gastronomische dumplings (2 stuks) met witte asperge, gesigneerd René Brienen, geserveerd met espuma van aardappelpuree en aardappelkaantjes - Vegetarisch
-
TULLI PADWA · Shalom Allemaal! (Play4) · Antwerpen · authentiek koosjer Joods, modern Jiddisch
(A) Traditionele gefrituurde latke van geraspte aardappel en prei, gepresenteerd met witlof en komkommer en salsa van chili en mango - Vegetarisch
(B) Kroket van zeewier, gepresenteerd met witlof en komkommer en salsa van chili en mango - Vegan
(C) Frisse fruitsoep van ananas en saffraan met verse kers, framboos en blauwe bes - Vegan
-
UKIYO ° ^ · Bodi de Munck · Stekene · gastronomie, modern, Frans-Japans /
ZOET BY GILL · Gill Walschap · Bornem · meester-patissier
(A) Ukiyo - Traag gegaarde kabeljauw, mousselinesaus met tosazu (Japanse dressing van dashi, sojasaus, mirin en rijstwijn), verbena en postelein
(B) Zoet by Gill - Verwenbordje met 3 koffiegarnituren: handgemaakte mellow cake, financier, macaron in verrassende smaken
(C) Zoet by Gill - Chocoladebloem met cacaobiscuit, crémeux van kers en pure chocolade; krokant met stukjes gevriesdroogde kers; gevanilleerde chocolademousse, kersencompote en glaçage van pure chocolade; jus van amarena (ingelegde kriek), vlierbloesem en vanille
-
ARRIKIIATI ° ^ · Giorgio Longo · Antwerpen · modern Italiaans /
CANNOLO · authentiek Siciliaanse desserts · do 09/05 + vr 10/05
(A) Calamarata Octopus Ragù: verse calamarata (korte buisvormige pasta) met ragout van octopus en espuma van amandel en 'nduja (smeerbare gedroogde worst met varkensvlees en zongedroogde rode peper)
(B) Cannolo Tiramisù: huisgemaakte cannolo (typisch Siciliaans dessert) met mascarpone, koffiecrémeux, jam van koffie en pure chocolade - Vegetarisch
-
MEY ^ · José Villanueva · Antwerpen · wagyu-steakhouse, Zuid-Amerikaans, Perzisch
(A) Bitterballen met brisket van wagyu (rund), gegaard in bouillon van mergpijp en ossenstaart, geserveerd met verse dijonnaise
(B) Carpaccio van eye of round van wagyu (rund), geserveerd met huisgemaakte truffelmayonaise en Grana Padano Riserva
-
RESTAURANT DA COSTA ¨ · David da Costa · Antwerpen · gastronomie, fusion, Indonesisch /
GAUTIER ANTWERP · Sumeyye Demir · Antwerpen · handgemaakte macarons, creatief
(A) Restaurant da Costa - Ravioli van kreeft, spinazie, knolselder, Indonesische bisque
(B) Gautier Antwerp - Huisgemaakte macarons in onweerstaanbare smaken: framboos, limoen, mango, karamel, pistache, vanille ... (2 stuks, naar keuze)
-
TEATRO ¨ · David da Costa · Antwerpen · gastronomie, Indonesisch, mediterraan
(A) Surf & Turf: kalfssukade, nobashi-garnaal, Thaise wortelschuim
(B) Krab, komkommer, tandoori-ijs
-
BALLS & GLORY ¨ · Njam!-chef Wim Ballieu · Antwerpen, Gent, Leuven, Mechelen · handgemaakte meatballs
(A) Balletjes in hapjesformaat met champignon en truffel (3 stuks)
(B) Balletjes met butter chicken (typisch Indiase curry van kip, pittige tomaat en geklaarde goede boter) in creamy sausje, geserveerd met (naar keuze) potato bun of stoemp
(C) Balletjes van rode boontjes en bloemkool in hartige tomatensaus, geserveerd met (naar keuze) potato bun of stoemp - Vegan
-
BIA MARA ¨ · Antwerpen, Brussel · gourmet fish and chips, seafood, Iers
(A) Tempura van heek, met tempurabeslag met citroen en basilicum, vergezeld van vers gesneden frieten, gezouten met zeewier, en huisgemaakte saus van knoflook en truffel
(B) Gefrituurde calamaris in tempurabeslag, gepimpt met Bia Hot Ink-saus, afgewerkt met korianderblad
(C) Arancini (risottoballetjes), gevuld met Parmezaanse kaas en mozzarella - Vegetarisch
(D) Funky frieten van halloumi (kaas) met huisgemaakte saus van knoflook en truffel - Vegetarisch
-
ZAOWANG ¨ · Antwerpen · sushi, Oost-Aziatisch
Back to Japanese basics: traditionele nigiri met (naar keuze) kraakverse tonijn, zalm, hamachi, makreel, zeebaars (3 stuks), huisgemaakte wasabi, ingelegde gember
-
CHOCOLADEHUIS BOON ¨ · Gault&Millau's Chocolatier van het Jaar 2024 · Patrick 'Boon' Mertens · Hasselt · meester-chocolatier
(A) Limburgse Vlaaipralines - Klassiek: smurfenvlaai (abrikoos met witte chocolade en slagroom), rijstevlaai, rabarbervlaai, kersenvlaai (8 vlaaipuntjes)
(B) Huisgemaakte iced cappuccino (alcoholvrij)
(C) Huisgemaakte iced cappuccino met (naar keuze) advocaat à la Boon, Ierse roomlikeur, Fryns Premium Belgian Genever
-
PATISSERIE WILLEM VERLOOY ¨ · Willem Verlooy · Antwerpen, Oevel · meester-patissier
(A) Mousse van melkchocolade, karamel en fleur de sel; crémeux van passievrucht; krokant van hazelnoot
(B) Mousse en coulis van framboos; ganache montée van yoghurt; biscuit van pistache
(C) Ambachtelijk zuurdesembrood - Vegan
-
AROMAS DE LOS ANDES · Sara 'Mama Sara' Carrillo · Kalmthout · authentiek Peruaans, nikkei, chifa
(A) Ceviche clásico met zeebaars, limoen, tijgermelk, rode ui, Peruaanse pepers, zoete aardappel, vers gekookte zoete mais en geroosterde mais uit Peru en koriander
(B) Causa acevichada: torentje met (van onder naar boven) smeuïge aardappelpuree, gegrilde gele paprika en ceviche met zeebaars, limoen, tijgermelk, Peruaanse pepers, rode ui en avocado
(C) Sopa seca de mariscos: typisch Peruaanse pasta met scampi, mossel, calamaris en venusschelp, geserveerd met saus van gedroogde champignon, tomaat, rozijn en Peruaanse pepers
-
ATELIER ROGER VAN DAMME · Njam!-chef Roger van Damme · Schoten · meester-patissier
(A) Brusselse wafel Atelier Roger van Damme, naturel
(B) Brusselse wafel Atelier Roger van Damme met topping van vers geklopte slagroom / met toppings van vers geklopte slagroom en chocolade / met toppings van vers geklopte slagroom en vol gerijpte aardbei
CASA LATINA · Karina Bustamante · Berchem · authentiek Latijns-Amerikaans, Caribisch
(A) Patacones: authentiek Latijns-Amerikaanse/Caribische burger met - tussen 2 gefrituurde plakken bakbanaan - rundvlees, buikspek of kip (naar keuze) en geraspte kaas, huisgemaakte Venezolaanse queso de mano, guacamole, coleslaw en pebre (frisse Chileense salade)
(B) Patacones con frijoles negros: met gemarineerde donkere bonen - Vegetarisch
(C) Arepa: handgemaakt Venezolaans/Colombiaans maisbroodje met pulled chicken, pulled pork of pulled beef (naar keuze) en pebre (frisse Chileense salade), huisbereide salsa blanco met knoflook en dressing met groene groenten en avocado
-
DELROBAH · Kaka Qurbany · Antwerpen · authentiek Afghaans, cocktailbar
(A) Met rundergehakt gevulde pastabundeltjes op kruidige saus van yoghurt en gele linzen
(B) Met geglaceerde Afghaanse prei gevulde pastabundeltjes op kruidige saus van yoghurt en gele linzen - Vegetarisch
(C) Gebakken aubergine met Afghaans sausje van tomaat, verse knoflook en munt op kruidige saus van yoghurt en gele linzen - Vegetarisch
-
DE VISTAFEL BY ALFA FISH · Erik Candries · Brecht · seafood, traiteur
(A) Umami-oesters op twee wijzen: wakame-wasabi, gember-limoen
(B) Umami-oesters op drie wijzen: wakame-wasabi, gember-limoen, gegratineerd
(C) Tataki van Maledivische geelvintonijn met furikake (Japanse mix van specerijen, geroosterd sesamzaad en gedroogd zeewier), wasabi en sojasaus
-
HART & ZIEL · Rodrigo Grosso · Antwerpen · Belgisch-Frans, internationaal
(A) Ziel & Zaligheid: avocado met parmezaan-en-baconcrumble, espuma van kropsla, ingelegde rode ui en crème van lang gerijpte, pittige West-Vlaamse kaas, afgewerkt met geroosterde hazelnoot
(B) Ziel & Zaligheid Veggie: avocado met baconcrumble, espuma van kropsla, ingelegde rode ui en crème van lang gerijpte, pittige West-Vlaamse kaas, afgewerkt met geroosterde hazelnoot - Vegetarisch
(C) Handgesneden tartaar van rundersteak, aangemaakt met augurk, sjalot en dijonmosterd en afgewerkt met kappertjes en fijne bieslook
-
KARIBU MEZANI · Merksem · authentiek Oost-Congolees, fusion
(A) Moambe Puff Puff: hartige kip; saus naar eigen recept van tomaat, ui en pinda; krokante lichtzoete oliebol; topping van crunchy ui
(B) Chicken Waffle: hartige wafel van bakbanaan; gefrituurde blokjes kip; garnituur van koolsalade en mango; zacht sausje op basis van knoflook en citroen
(C) Vegan Waffle: hartige wafel van bakbanaan; kort gefrituurde bloemkool; garnituur van koolsalade en mango; zacht sausje op basis van knoflook en citroen - Vegan
-
KINGSLIZE · Omar Aberkane · Berchem, Wilrijk, Lier, Mechelen, Aalst, Gent · gastronomische pizza, creatief
(A) Only Pepperoni: royale pizzapunt met huisgemaakte tomatensaus, mozzarella en dubbele portie pepperoni
(B) BBQ Chicken: royale pizzapunt met tomatensaus, mozzarella, gegrilde kip, rode ui, groene paprika en BBQ-saus
(C) Classic Margherita: royale pizzapunt met tomatensaus, mozzarella en verse oregano - Vegetarisch
(D) Creamy Lobster: royale pizzapunt met huisgemaakte kreeftenroomsaus, mozzarella, stukjes exquise kreeftenvlees, kaviaar van kerstomaat en vers gesnipperde bieslook
(E) Shiitake Tartufo: royale pizzapunt met tomatensaus, mozzarella, shiitake, romige blauwaderkaas, rode mizuna (Japanse mosterdsla), lente-ui en truffelolie - Vegetarisch
(F) Roger van Damme's Taste of Antwerp Kingslize Treat: royale pizzapunt in Thaise sferen, getekend sterrenchef Roger van Damme (restaurant Het Gebaar), in exclusiviteit voor Antwerpen Proeft
-
LAS FRITAS · Femke van Baar · Zwaag (Nederland) · gourmet fast food
(A) Vers gesneden fritas van Hollandse agria (aardappel), geserveerd met Nederlandse of Spaanse saus naar keuze - Vegan / Extra jamón serrano / Extra jalapeños
(B) Assortiment van mediterrane croquetas: Spaanse chorizo; reuzengamba; arancino met risotto, tomaat en mozzarella (3 stuks)
-
L'HISTOIRE DU LUX · Mechelen · feestorganisator, cateraar /
BAR LUX · Andy Aelbrecht · Belgisch-Frans, internationaal
(A) Tonijn crudo, burrata, mandarijn, crumble van rauwe pistache
(B) Burrata, texturen van aardbei, verse munt, zwarte peper - Vegetarisch
(C) Licht gepekelde ham, honingmeloen, texturen van rode biet, zachte geitenkaas
(D) Honingmeloen, texturen van rode biet, zachte geitenkaas, gebrande hazelnoot - Vegetarisch
-
LITTLE BEIRUT · Fares Saliba · Antwerpen · authentiek Libanees
(A) Hummus (puree van kikkererwt en sesampasta), moutabal (kaviaar van gegrilde aubergine met sesamzaadolie) en tabouleh (salade van fijngesneden peterselie, verse munt, lente-ui, tomaat, bulgur, olijfolie en citroen) - Vegan
(B) 3 authentiek Libanese hapjes: kebbeh (balletje met rundergehakt, bulgur, ui en pijnboompit), sambousek lahme (gefrituurd halvemaandeegje met rundergehakt) en sfiha (pasteitje met rundergehakt, tomaat en pijnboompit)
(C) 3 authentiek Libanese veggie hapjes: rakakat jibneh (feta en munt in bladerdeeg), sabanegh (pasteitje met fris-zurige spinazie en ui) en falafel à la Fares - Vegetarisch
-
PHILIP'S BISCUITS · Maxim Painblanc · Antwerpen, Mechelen · artisanale biscuits, meester-patissier
(A) Cake van peer met bolletje ijs van speculaas in combinatie met speculaasje en afgewerkt met speculaascrumble
(B) Brownie met bolletje ijs van Antwerpse Handjes, gecombineerd met een Antwerps Handje en afgewerkt met crumble van Antwerps Handje
(C) Brownie met bolletje ijs van Elixir d’Anvers, gecombineerd met een Antwerps Handje en afgewerkt met crumble van Antwerps Handje
-
PURA BAYA · Melissa Govaerts · Dilbeek · culinaire açaibescreaties, traiteur-cateraar
(A) Verfrissende biologische smoothie met puree van açaibes, gemixt met melkalternatief van quinoa en haver, bevroren rode bes en banaan - Vegan
(B) Verfrissende biologische smoothie met puree van açaibes, gemixt met appelsiensap en bevroren rode mango - Vegan
(C) Pura Baya's signature açai bowl met açaibes, bevroren banaan en toppings naar keuze (pure-chocoladedruppels, granola, pindakaas, chiazaadjes, pompoenpitjes, zonnebloempitjes, kokosschilfers, aardbei, framboos, banaan) - Vegan
(D) Pura Baya's signature açai bowl met açaibes, bevroren mango en toppings naar keuze - Vegan
-
SKALDU · Axel Van Steenbergen · Weert · seafood, internationaal, eigentijds /
OUD GEMEENTEHUIS · grillrestaurant, Belgisch, internationaal /
HORECATOPPERS · traiteur-cateraar
(A) Sukadesteak van USA black angus (rund), krokant gebakken in ganzenvet, met huisgemaakte bearnaisesaus en vers gesneden friet
(B) Gambas Anvers, gebakken op de plancha, met sausje van verse volle room, roze peper en tuinkruiden, geblust met Elixir d’Anvers
-
THAI BY SANITO · Sathip 'Sanito' Sangwisit · Antwerpen · authentiek Thais, creatief
(A) Perfect gegrild stukje rundersteak met marinade van oestersaus en Thaise kruiden en specerijen (limoengras, limoenblad, gember en rode chili), geserveerd met witte rijst en pittige zoetzure saus op basis van tamarindepasta en chili
(B) Heerlijk krokant gebakken garnalenpasteitje op bedje van frisse mangosalsa
-
THE LOBSTERMAN · Dimitri Van Montfort · Schilde · seafood, traiteur
(A) Huisbereide kreeftkroket met kreeftenmayonaise
(B) Crab cakes (pasteitjes van krab) met groene curry en mayonaise met vadouvan
(C) The Lobsterburger: burger met verrassende combinatie van kipgehakt en kreeftenvlees, geserveerd met sriracha-mayonaise
(D) Thais getinte visburger van kabeljauw en scampi, vergezeld van gepekelde komkommer en basilicummayonaise
-
THE RED BOAR · Gwen Dewaet · Linden · low and slow barbecue
(A) Smoked St. Louis Ribs: traag gegaarde buikrib, vergezeld van coleslaw met honing en graanmosterd
(B) Soft shell taco met succulente pulled pork, huisgemaakte guacamole en pico de gallo (typisch Mexicaanse salsa van tomaat en ui)
-
VICENZA · Attilio Cozzolino, geïnspireerd door Angelo Conticello · Ekeren · authentiek Italiaans
(A) Raviolo Emiliano: ravioli, parmezaanfondue, krokante parmaham, groene asperge, Aceto Balsamico di Modena
(B) Vitel Tonnè (vitello tonnato met een twist): huisgemaakte kalfstartaar, tonijnsaus, crunchy kappertjes, citroen, pane carasau (typisch Sardisch platbrood)
(C) Paccheri al Ragù di Mare: paccheri (typisch Campanische, grote pijpvormige pasta), rode poon, zalm, calamaris, mossel, venusschelp, fond van langoustine
(D) Risotto del Bosco alla Angelo: risotto; eekhoorntjesbrood, kastanjechampignon, cantharel en shiitake; rucola; crème van truffel - Vegetarisch
-
WASEGOLF BRASSERIE · Margie Adriatico · Sint-Gillis-Waas · Belgisch, Aziatisch
(A) Margie's Goudbruine Steak Tartaar - Frans: tartaar van kort gefrituurde rundersteak van Butcher's Store in korstje van panko, gepresenteerd met klassieke saus van sjalot, augurk en eigeel, lentesalade en charlotte-aardappel, gebakken in bruine boter en kokoszout
(B) Margie's Goudbruine Steak Tartaar - Thais: tartaar van kort gefrituurde rundersteak van Butcher's Store in korstje van panko op Thaise wijze, met saus van sojasaus, gember en sesam, gepresenteerd met lentesalade en charlotte-aardappel, gebakken in bruine boter en kokoszout
-
YAMAS · Chris Van Hout · Oostmalle · authentiek Grieks
(A) Authentiek Grieks mixed bord met huisgemaakte kipsouvlaki en varkenssouvlaki en keftedes met tomatensaus en feta, geserveerd met orzo (typisch Griekse pasta) met fijne groentjes en kruiden, vergezeld van tzatziki à la Chris
(B) Authentiek Griekse mezze met huisgemaakte tzatziki, taramosalata, gavros, sardela en spanakopita, geserveerd met typisch Griekse pita (broodje) en Griekse salade van tomaat, komkommer, rode paprika, rode ui en Chris' mystieke dressing
(C) Authentiek Griekse veggie mezze met huisgemaakte tzatziki, melitzanosalata, spanakopita, feta, dolmadakia en mixed olijven, geserveerd met typisch Helleense pita (broodje) en Griekse salade van tomaat, komkommer, rode paprika, rode ui en Chris' mystieke dressing - Vegetarisch
ZILTE * * * ^ ^ ^ ^ · Viki Geunes · Antwerpen · gastronomie, creatief · zo 12/05
Griet, yuzu, kosho, groene mole, kreeft
-
HET GEBAAR * ^ ^ ^ ^ · Njam!-chef Roger van Damme · Antwerpen · gastronomie, creatief, Aziatisch · vr 11/05
(A) Thaise maaltijdsoep met kip en groene curry
(B) Mousse van Thaise gele curry met tartaar van roodbaars
-
LE GRAND VERRE * ^ ^ ^ · Wout Bru · Durbuy · gastronomie, modern Frans, internationaal
Sushi roll met goudbrasem (dorade royale), granité van basilicum en limoen, jus van groene kruiden
-
FINE FLEUR * ^ ^ ^ · Thomas Diepersloot · Antwerpen · gastronomie, creatief · do 09/05
Rib van duroc (varken), Koreaanse lak, gerookte knolselderij, Aziatische salade met dressing op basis van paksoi en komkommer
-
NEBO * ^ ^ ^ · Dimitri De Koninck · Antwerpen · gastronomie, eigentijds, Frans-Aziatisch · za 11/05
(A) Oesterij Speciaal-oester, noakomkommer, ponzucrème, granité van champagne
(B) Kroketjes van hervekaas, gefrituurde peterselie, crème van gekaramelliseerde yuzu (2 stuks)
(C) Akami van bluefintonijn, furikake, shiso, yakinikudressing
-
DUTCH DUMPLIN · Reusel (Nederland) · gastronomische dumplings /
BRIENEN AAN DE MAAS * ^ ^ · René Brienen · Well (Nederland) · gastronomie, regionaal · za 11/05 + zo 12/05
Gastronomische dumplings (2 stuks) met witte asperge, gesigneerd René Brienen, geserveerd met espuma van aardappelpuree en aardappelkaantjes - Vegetarisch
-
TULLI PADWA · Shalom Allemaal! (Play4) · Antwerpen · authentiek koosjer Joods, modern Jiddisch
(A) Traditionele gefrituurde latke van geraspte aardappel en prei, gepresenteerd met witlof en komkommer en salsa van chili en mango - Vegetarisch
(B) Kroket van zeewier, gepresenteerd met witlof en komkommer en salsa van chili en mango - Vegan
(C) Frisse fruitsoep van ananas en saffraan met verse kers, framboos en blauwe bes - Vegan
-
UKIYO ° ^ · Bodi de Munck · Stekene · gastronomie, modern, Frans-Japans /
ZOET BY GILL · Gill Walschap · Bornem · meester-patissier
(A) Ukiyo - Traag gegaarde kabeljauw, mousselinesaus met tosazu (Japanse dressing van dashi, sojasaus, mirin en rijstwijn), verbena en postelein
(B) Zoet by Gill - Verwenbordje met 3 koffiegarnituren: handgemaakte mellow cake, financier, macaron in verrassende smaken
(C) Zoet by Gill - Chocoladebloem met cacaobiscuit, crémeux van kers en pure chocolade; krokant met stukjes gevriesdroogde kers; gevanilleerde chocolademousse, kersencompote en glaçage van pure chocolade; jus van amarena (ingelegde kriek), vlierbloesem en vanille
-
ARRIKIIATI ° ^ · Giorgio Longo · Antwerpen · modern Italiaans /
CANNOLO · authentiek Siciliaanse desserts · do 09/05 + vr 10/05
(A) Calamarata Octopus Ragù: verse calamarata (korte buisvormige pasta) met ragout van octopus en espuma van amandel en 'nduja (smeerbare gedroogde worst met varkensvlees en zongedroogde rode peper)
(B) Cannolo Tiramisù: huisgemaakte cannolo (typisch Siciliaans dessert) met mascarpone, koffiecrémeux, jam van koffie en pure chocolade - Vegetarisch
-
MEY ^ · José Villanueva · Antwerpen · wagyu-steakhouse, Zuid-Amerikaans, Perzisch
(A) Bitterballen met brisket van wagyu (rund), gegaard in bouillon van mergpijp en ossenstaart, geserveerd met verse dijonnaise
(B) Carpaccio van eye of round van wagyu (rund), geserveerd met huisgemaakte truffelmayonaise en Grana Padano Riserva
-
RESTAURANT DA COSTA ¨ · David da Costa · Antwerpen · gastronomie, fusion, Indonesisch /
GAUTIER ANTWERP · Sumeyye Demir · Antwerpen · handgemaakte macarons, creatief
(A) Restaurant da Costa - Ravioli van kreeft, spinazie, knolselder, Indonesische bisque
(B) Gautier Antwerp - Huisgemaakte macarons in onweerstaanbare smaken: framboos, limoen, mango, karamel, pistache, vanille ... (2 stuks, naar keuze)
-
TEATRO ¨ · David da Costa · Antwerpen · gastronomie, Indonesisch, mediterraan
(A) Surf & Turf: kalfssukade, nobashi-garnaal, Thaise wortelschuim
(B) Krab, komkommer, tandoori-ijs
-
BALLS & GLORY ¨ · Njam!-chef Wim Ballieu · Antwerpen, Gent, Leuven, Mechelen · handgemaakte meatballs
(A) Balletjes in hapjesformaat met champignon en truffel (3 stuks)
(B) Balletjes met butter chicken (typisch Indiase curry van kip, pittige tomaat en geklaarde goede boter) in creamy sausje, geserveerd met (naar keuze) potato bun of stoemp
(C) Balletjes van rode boontjes en bloemkool in hartige tomatensaus, geserveerd met (naar keuze) potato bun of stoemp - Vegan
-
BIA MARA ¨ · Antwerpen, Brussel · gourmet fish and chips, seafood, Iers
(A) Tempura van heek, met tempurabeslag met citroen en basilicum, vergezeld van vers gesneden frieten, gezouten met zeewier, en huisgemaakte saus van knoflook en truffel
(B) Gefrituurde calamaris in tempurabeslag, gepimpt met Bia Hot Ink-saus, afgewerkt met korianderblad
(C) Arancini (risottoballetjes), gevuld met Parmezaanse kaas en mozzarella - Vegetarisch
(D) Funky frieten van halloumi (kaas) met huisgemaakte saus van knoflook en truffel - Vegetarisch
-
ZAOWANG ¨ · Antwerpen · sushi, Oost-Aziatisch
Back to Japanese basics: traditionele nigiri met (naar keuze) kraakverse tonijn, zalm, hamachi, makreel, zeebaars (3 stuks), huisgemaakte wasabi, ingelegde gember
-
CHOCOLADEHUIS BOON ¨ · Gault&Millau's Chocolatier van het Jaar 2024 · Patrick 'Boon' Mertens · Hasselt · meester-chocolatier
(A) Limburgse Vlaaipralines - Klassiek: smurfenvlaai (abrikoos met witte chocolade en slagroom), rijstevlaai, rabarbervlaai, kersenvlaai (8 vlaaipuntjes)
(B) Huisgemaakte iced cappuccino (alcoholvrij)
(C) Huisgemaakte iced cappuccino met (naar keuze) advocaat à la Boon, Ierse roomlikeur, Fryns Premium Belgian Genever
-
PATISSERIE WILLEM VERLOOY ¨ · Willem Verlooy · Antwerpen, Oevel · meester-patissier
(A) Mousse van melkchocolade, karamel en fleur de sel; crémeux van passievrucht; krokant van hazelnoot
(B) Mousse en coulis van framboos; ganache montée van yoghurt; biscuit van pistache
(C) Ambachtelijk zuurdesembrood - Vegan
-
AROMAS DE LOS ANDES · Sara 'Mama Sara' Carrillo · Kalmthout · authentiek Peruaans, nikkei, chifa
(A) Ceviche clásico met zeebaars, limoen, tijgermelk, rode ui, Peruaanse pepers, zoete aardappel, vers gekookte zoete mais en geroosterde mais uit Peru en koriander
(B) Causa acevichada: torentje met (van onder naar boven) smeuïge aardappelpuree, gegrilde gele paprika en ceviche met zeebaars, limoen, tijgermelk, Peruaanse pepers, rode ui en avocado
(C) Sopa seca de mariscos: typisch Peruaanse pasta met scampi, mossel, calamaris en venusschelp, geserveerd met saus van gedroogde champignon, tomaat, rozijn en Peruaanse pepers
-
ATELIER ROGER VAN DAMME · Njam!-chef Roger van Damme · Schoten · meester-patissier
(A) Brusselse wafel Atelier Roger van Damme, naturel
(B) Brusselse wafel Atelier Roger van Damme met topping van vers geklopte slagroom / met toppings van vers geklopte slagroom en chocolade / met toppings van vers geklopte slagroom en vol gerijpte aardbei
CASA LATINA · Karina Bustamante · Berchem · authentiek Latijns-Amerikaans, Caribisch
(A) Patacones: authentiek Latijns-Amerikaanse/Caribische burger met - tussen 2 gefrituurde plakken bakbanaan - rundvlees, buikspek of kip (naar keuze) en geraspte kaas, huisgemaakte Venezolaanse queso de mano, guacamole, coleslaw en pebre (frisse Chileense salade)
(B) Patacones con frijoles negros: met gemarineerde donkere bonen - Vegetarisch
(C) Arepa: handgemaakt Venezolaans/Colombiaans maisbroodje met pulled chicken, pulled pork of pulled beef (naar keuze) en pebre (frisse Chileense salade), huisbereide salsa blanco met knoflook en dressing met groene groenten en avocado
-
DELROBAH · Kaka Qurbany · Antwerpen · authentiek Afghaans, cocktailbar
(A) Met rundergehakt gevulde pastabundeltjes op kruidige saus van yoghurt en gele linzen
(B) Met geglaceerde Afghaanse prei gevulde pastabundeltjes op kruidige saus van yoghurt en gele linzen - Vegetarisch
(C) Gebakken aubergine met Afghaans sausje van tomaat, verse knoflook en munt op kruidige saus van yoghurt en gele linzen - Vegetarisch
-
DE VISTAFEL BY ALFA FISH · Erik Candries · Brecht · seafood, traiteur
(A) Umami-oesters op twee wijzen: wakame-wasabi, gember-limoen
(B) Umami-oesters op drie wijzen: wakame-wasabi, gember-limoen, gegratineerd
(C) Tataki van Maledivische geelvintonijn met furikake (Japanse mix van specerijen, geroosterd sesamzaad en gedroogd zeewier), wasabi en sojasaus
-
HART & ZIEL · Rodrigo Grosso · Antwerpen · Belgisch-Frans, internationaal
(A) Ziel & Zaligheid: avocado met parmezaan-en-baconcrumble, espuma van kropsla, ingelegde rode ui en crème van lang gerijpte, pittige West-Vlaamse kaas, afgewerkt met geroosterde hazelnoot
(B) Ziel & Zaligheid Veggie: avocado met baconcrumble, espuma van kropsla, ingelegde rode ui en crème van lang gerijpte, pittige West-Vlaamse kaas, afgewerkt met geroosterde hazelnoot - Vegetarisch
(C) Handgesneden tartaar van rundersteak, aangemaakt met augurk, sjalot en dijonmosterd en afgewerkt met kappertjes en fijne bieslook
-
KARIBU MEZANI · Merksem · authentiek Oost-Congolees, fusion
(A) Moambe Puff Puff: hartige kip; saus naar eigen recept van tomaat, ui en pinda; krokante lichtzoete oliebol; topping van crunchy ui
(B) Chicken Waffle: hartige wafel van bakbanaan; gefrituurde blokjes kip; garnituur van koolsalade en mango; zacht sausje op basis van knoflook en citroen
(C) Vegan Waffle: hartige wafel van bakbanaan; kort gefrituurde bloemkool; garnituur van koolsalade en mango; zacht sausje op basis van knoflook en citroen - Vegan
-
KINGSLIZE · Omar Aberkane · Berchem, Wilrijk, Lier, Mechelen, Aalst, Gent · gastronomische pizza, creatief
(A) Only Pepperoni: royale pizzapunt met huisgemaakte tomatensaus, mozzarella en dubbele portie pepperoni
(B) BBQ Chicken: royale pizzapunt met tomatensaus, mozzarella, gegrilde kip, rode ui, groene paprika en BBQ-saus
(C) Classic Margherita: royale pizzapunt met tomatensaus, mozzarella en verse oregano - Vegetarisch
(D) Creamy Lobster: royale pizzapunt met huisgemaakte kreeftenroomsaus, mozzarella, stukjes exquise kreeftenvlees, kaviaar van kerstomaat en vers gesnipperde bieslook
(E) Shiitake Tartufo: royale pizzapunt met tomatensaus, mozzarella, shiitake, romige blauwaderkaas, rode mizuna (Japanse mosterdsla), lente-ui en truffelolie - Vegetarisch
(F) Roger van Damme's Taste of Antwerp Kingslize Treat: royale pizzapunt in Thaise sferen, getekend sterrenchef Roger van Damme (restaurant Het Gebaar), in exclusiviteit voor Antwerpen Proeft
-
LAS FRITAS · Femke van Baar · Zwaag (Nederland) · gourmet fast food
(A) Vers gesneden fritas van Hollandse agria (aardappel), geserveerd met Nederlandse of Spaanse saus naar keuze - Vegan / Extra jamón serrano / Extra jalapeños
(B) Assortiment van mediterrane croquetas: Spaanse chorizo; reuzengamba; arancino met risotto, tomaat en mozzarella (3 stuks)
-
L'HISTOIRE DU LUX · Mechelen · feestorganisator, cateraar /
BAR LUX · Andy Aelbrecht · Belgisch-Frans, internationaal
(A) Tonijn crudo, burrata, mandarijn, crumble van rauwe pistache
(B) Burrata, texturen van aardbei, verse munt, zwarte peper - Vegetarisch
(C) Licht gepekelde ham, honingmeloen, texturen van rode biet, zachte geitenkaas
(D) Honingmeloen, texturen van rode biet, zachte geitenkaas, gebrande hazelnoot - Vegetarisch
-
LITTLE BEIRUT · Fares Saliba · Antwerpen · authentiek Libanees
(A) Hummus (puree van kikkererwt en sesampasta), moutabal (kaviaar van gegrilde aubergine met sesamzaadolie) en tabouleh (salade van fijngesneden peterselie, verse munt, lente-ui, tomaat, bulgur, olijfolie en citroen) - Vegan
(B) 3 authentiek Libanese hapjes: kebbeh (balletje met rundergehakt, bulgur, ui en pijnboompit), sambousek lahme (gefrituurd halvemaandeegje met rundergehakt) en sfiha (pasteitje met rundergehakt, tomaat en pijnboompit)
(C) 3 authentiek Libanese veggie hapjes: rakakat jibneh (feta en munt in bladerdeeg), sabanegh (pasteitje met fris-zurige spinazie en ui) en falafel à la Fares - Vegetarisch
-
PHILIP'S BISCUITS · Maxim Painblanc · Antwerpen, Mechelen · artisanale biscuits, meester-patissier
(A) Cake van peer met bolletje ijs van speculaas in combinatie met speculaasje en afgewerkt met speculaascrumble
(B) Brownie met bolletje ijs van Antwerpse Handjes, gecombineerd met een Antwerps Handje en afgewerkt met crumble van Antwerps Handje
(C) Brownie met bolletje ijs van Elixir d’Anvers, gecombineerd met een Antwerps Handje en afgewerkt met crumble van Antwerps Handje
-
PURA BAYA · Melissa Govaerts · Dilbeek · culinaire açaibescreaties, traiteur-cateraar
(A) Verfrissende biologische smoothie met puree van açaibes, gemixt met melkalternatief van quinoa en haver, bevroren rode bes en banaan - Vegan
(B) Verfrissende biologische smoothie met puree van açaibes, gemixt met appelsiensap en bevroren rode mango - Vegan
(C) Pura Baya's signature açai bowl met açaibes, bevroren banaan en toppings naar keuze (pure-chocoladedruppels, granola, pindakaas, chiazaadjes, pompoenpitjes, zonnebloempitjes, kokosschilfers, aardbei, framboos, banaan) - Vegan
(D) Pura Baya's signature açai bowl met açaibes, bevroren mango en toppings naar keuze - Vegan
-
SKALDU · Axel Van Steenbergen · Weert · seafood, internationaal, eigentijds /
OUD GEMEENTEHUIS · grillrestaurant, Belgisch, internationaal /
HORECATOPPERS · traiteur-cateraar
(A) Sukadesteak van USA black angus (rund), krokant gebakken in ganzenvet, met huisgemaakte bearnaisesaus en vers gesneden friet
(B) Gambas Anvers, gebakken op de plancha, met sausje van verse volle room, roze peper en tuinkruiden, geblust met Elixir d’Anvers
-
THAI BY SANITO · Sathip 'Sanito' Sangwisit · Antwerpen · authentiek Thais, creatief
(A) Perfect gegrild stukje rundersteak met marinade van oestersaus en Thaise kruiden en specerijen (limoengras, limoenblad, gember en rode chili), geserveerd met witte rijst en pittige zoetzure saus op basis van tamarindepasta en chili
(B) Heerlijk krokant gebakken garnalenpasteitje op bedje van frisse mangosalsa
-
THE LOBSTERMAN · Dimitri Van Montfort · Schilde · seafood, traiteur
(A) Huisbereide kreeftkroket met kreeftenmayonaise
(B) Crab cakes (pasteitjes van krab) met groene curry en mayonaise met vadouvan
(C) The Lobsterburger: burger met verrassende combinatie van kipgehakt en kreeftenvlees, geserveerd met sriracha-mayonaise
(D) Thais getinte visburger van kabeljauw en scampi, vergezeld van gepekelde komkommer en basilicummayonaise
-
THE RED BOAR · Gwen Dewaet · Linden · low and slow barbecue
(A) Smoked St. Louis Ribs: traag gegaarde buikrib, vergezeld van coleslaw met honing en graanmosterd
(B) Soft shell taco met succulente pulled pork, huisgemaakte guacamole en pico de gallo (typisch Mexicaanse salsa van tomaat en ui)
-
VICENZA · Attilio Cozzolino, geïnspireerd door Angelo Conticello · Ekeren · authentiek Italiaans
(A) Raviolo Emiliano: ravioli, parmezaanfondue, krokante parmaham, groene asperge, Aceto Balsamico di Modena
(B) Vitel Tonnè (vitello tonnato met een twist): huisgemaakte kalfstartaar, tonijnsaus, crunchy kappertjes, citroen, pane carasau (typisch Sardisch platbrood)
(C) Paccheri al Ragù di Mare: paccheri (typisch Campanische, grote pijpvormige pasta), rode poon, zalm, calamaris, mossel, venusschelp, fond van langoustine
(D) Risotto del Bosco alla Angelo: risotto; eekhoorntjesbrood, kastanjechampignon, cantharel en shiitake; rucola; crème van truffel - Vegetarisch
-
WASEGOLF BRASSERIE · Margie Adriatico · Sint-Gillis-Waas · Belgisch, Aziatisch
(A) Margie's Goudbruine Steak Tartaar - Frans: tartaar van kort gefrituurde rundersteak van Butcher's Store in korstje van panko, gepresenteerd met klassieke saus van sjalot, augurk en eigeel, lentesalade en charlotte-aardappel, gebakken in bruine boter en kokoszout
(B) Margie's Goudbruine Steak Tartaar - Thais: tartaar van kort gefrituurde rundersteak van Butcher's Store in korstje van panko op Thaise wijze, met saus van sojasaus, gember en sesam, gepresenteerd met lentesalade en charlotte-aardappel, gebakken in bruine boter en kokoszout
-
YAMAS · Chris Van Hout · Oostmalle · authentiek Grieks
(A) Authentiek Grieks mixed bord met huisgemaakte kipsouvlaki en varkenssouvlaki en keftedes met tomatensaus en feta, geserveerd met orzo (typisch Griekse pasta) met fijne groentjes en kruiden, vergezeld van tzatziki à la Chris
(B) Authentiek Griekse mezze met huisgemaakte tzatziki, taramosalata, gavros, sardela en spanakopita, geserveerd met typisch Griekse pita (broodje) en Griekse salade van tomaat, komkommer, rode paprika, rode ui en Chris' mystieke dressing
(C) Authentiek Griekse veggie mezze met huisgemaakte tzatziki, melitzanosalata, spanakopita, feta, dolmadakia en mixed olijven, geserveerd met typisch Helleense pita (broodje) en Griekse salade van tomaat, komkommer, rode paprika, rode ui en Chris' mystieke dressing - Vegetarisch